English Version
This Site Is Available In English

قضاوت خودمان با آگاهی باعث رشد ما می‌شود

قضاوت خودمان با آگاهی باعث رشد ما می‌شود

در کنگره‌۶۰ هر هفته یک دستور جلسه وجود دارد و اعضا به صورت هفتگی در مورد آ‌ن‌ها بحث و گفتگو می‌کنند. هدف از قرار دادن این دستور جلسات توسط آقای مهندس حسین دژاکام افزایش آگاهی مسافران، همسفران و کمک به درمان اعتیاد می‌باشد.

یکی از این دستور جلسات قضاوت و جهالت است. اما چرا این دو کلمه در کنار یکدیگر قرار گرفته‌اند؟ انسان به صورت ذاتی همیشه در حال قضاوت کردن است. وقتی می‌خواهیم تصمیمی بگیریم و بین خوب و بد یکی را انتخاب کنیم در حال قضاوت کردن هستیم.

انتخاب بین راه درست و غلط نوعی قضاوت است. ولی چه زمانی می‌توانیم این کار را به خوبی انجام دهیم و نتیجه درستی از آن دریافت کنیم؟ زمانی که آگاهی کافی داشته باشیم یعنی به دانایی برسیم. دانایی از طریق تجربه‌های خود ما، تفکر کردن یا آموزش گرفتن از دیگران افزایش پیدا می کند.

انسان دو نوع قضاوت انجام می‌دهد: ۱ـ قضاوت کردن خود که به این معنی است شخص با توجه به شرایط و نتیجه‌ای که می‌خواهد به دست آورد باید بهترین راه را پیدا کند. هرچه آگاهی فرد بیشتر و جهل او کمتر باشد آسان‌تر می‌تواند این کار را انجام دهد.
۲- قضاوت کردن دیگران، به این معنی که در کار افراد دیگر دخالت نماید و بدون این‌که از شرایط مطلع باشد کارها و روش زندگی آن‌ها را مورد نقد و بررسی قرار بدهد. یعنی بدون این‌که موضوعی به او ربط داشته باشد در مورد آن نظر می‌دهد. این دخالت در کار دیگران به دلیل جهالت انسان است.

در سیستم قضایی هر کشوری قاضی وجود دارد و با توجه به اسناد و مدارکی که اشخاص معتبر جمع می‌کنند حکم می‌دهد. در هنگام صدور حکم شخص حاضر است و می‌تواند از خود دفاع نماید؛ ولی ما بدون داشتن دلیل محکم و بدون حضور فرد، حکم را صادر کرده و خود اجرا می‌نماییم و این کار اشتباه است.

استاد امین دژاکام قضاوت را به جنگ پنهان تشبیه می‌کنند و می‌فرمایند: وقتی شخصی را قضاوت می‌کنیم به طور پنهان با او وارد جنگ می‌شويم، جنگ بدون کشته و خونریزی نیست. در قضاوت کردن همان‌گونه که به دیگران صدمه می‌زنیم به خود نیز آسیب وارد می‌نماییم.

نتیجه می‌گیریم عاقلانه‌ترین کار این است که فقط بر عملکرد خود تمرکز کنیم و با آموزش درست از منابع معتبر سعی نماییم انتخاب‌های بهتری در مسیر زندگی انجام دهیم و قضاوت در مورد دیگران را بر عهده خود آن‌ها بگذاریم.

در زبان فارسی ضرب‌المثل معروفی داریم که می‌گوید: تا با کفش کسی راه نرفته‌ای او را قضاوت نکن؛ باید بدانیم که قضاوت دیگران از جهالت انسان ناشی می‌شود. تلاش کنیم تا جهل خود را به دانایی تبدیل نماییم. یکی از بهترین منابع جهت افزایش آگاهی کتاب‌ها و منابع آموزشی کنگره‌۶۰ می‌باشد. امیدوارم بتوانیم از این آموزش‌ها نهایت استفاده را ببریم و بر کیفیت زندگی خود بیافزاییم.

نویسنده: همسفر سمیه (آ) (لژیون سردار)
رابط خبری: همسفر فرانک (لژیون سردار)
ویراستار و ارسال‌کننده: همسفر زهرا رهجو راهنما همسفر شهلا لژیون دوم (دبیر سایت)
همسفران نمایندگی امیر اراک

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .